Dankzij een groot netwerk van buurtpartners, vrijwilligers en ouders ontwikkelen onze leerlingen verschillende talenten. We bieden een breed aanbod aan culturele en creatieve activiteitendans, sport, ICT en, techniek. Dat gebeurt binnen en buiten de school, voor en na de uren. Het aanbod verandert regelmatig en de leerlingen doen zelf ook suggesties. De verenigingen en organisaties komen zich voorstellen in de klas. Bij verschillende activiteiten werken we allemaal samen. Denk maar aan het buurtfeest, de familiedag,... Samen met vrijwilligers bouwden we ook een middagwerking uit in de school: gezelschapsspelletjes, yoga, samentuin, psychomotorisch atelier,...

We werken onder meer samen met:

Afbeelding
de_luchtballon_kinderen metknutselwerkjes_sigridspinnox-43

Samen met de academie hebben we projecten lopen zoals Kunstkuur binnen de school, en Kunstenbad na de schooluren. Kinderen kunnen via dit aanbod hun creatieve talenten ontwikkelen. Neem zeker ook eens een kijkje op de pagina extra activiteiten!

Samen bieden we een structureel vrijetijdsaanbod: Wilde Raven, Filmclub, Studio Compas, coderdojo, Familiedagen en Discomix. Er loopt ook een project 'Vroeg bewegen beter leren'.

Ook met Kind en gezin werkt de Luchtballon nauw samen

In onze schoolstraat bevindt zich een 'samentuin'. Tijdens de middag gaan we met de kinderen daar graag een handje toesteken. Een manier om hen dichter bij een stukje natuur te brengen.

Kras Jeugdwerk organiseert mee de huiswerkklas, Taekwondo en pleinplezier zodat kinderen al spelenderwijs leren.

Met buurtsport werken we samen in het kader van 'Just Dance'

Met de jeugddienst van Merksem werken we samen voor activiteiten zoals Junior team Merksem, Speelkasteel, techniekprojecten.

Lees hier binnenkort meer over onze samenwerking met het Dienstencentrum

In oktober lanceren we in Merksem telkens de zwerfvuilchallenge!

Ga jij de challenge aan? Ruim een week lang 10 minuutjes zwerfvuil op. Deel een leuke foto of video van jouw actie op sociale media met #properebuurt.                                                                                                                

Daag gerust een vriend, collega of organisatie uit om hetzelfde te doen.     

Meer info

Met de kinderen maken we soms ook uitstapjes naar onze districtsschouwburg: Schouwburg Noord

Hoe leen je een boek uit? Hoe kies je een boek uit de Bib: ook dit zijn vaardigheden waarmee we in de Bib zelf aan de slag gaan.

AP Hogeschool geeft op woensdagnamiddag workshops techniek met studio T.